OM

…. författaren:   Kicki Linnell, är en entusiastisk hästmänniska som gillar att skriva om hästar, hästfolk, ridning, dressyr och mycket annat.  Jag har sysslat med hästar och ridsport i hela mitt liv, och varit yrkesverksam som hingsthållare, uppfödare, ridinstruktör med mera sedan 1980. Mer information finns på hemsidan:   Gyngagården, en hästgård i Halland där mina tre döttrar växte upp och många enastående minnen skapades. Numera är avelsverksamheten en avslutad epok och jag lämnade gården sommaren 2011 för att börja ett nytt kapitel i livet. Numera bor jag i Portugal och som många andra har jag fastnat för Lusitanohästen.  Under en period drev jag och maken tillsammans en verksamhet under namnet B Equestrian, vilket avvecklades efter att han gick bort 2016. Nu är jag tillbaka enbart som hobbyryttare, men passionen, den är ju livslång.

Efter hand kommer jag, i bloggen, att presentera några av de hästar som satt spår i mitt hästliv. (Prenumerera för att  inte missa något).


Bilden ovan (i headern) är tagen 2009, när jag och mina tre ridande döttrar : Sara, Marita och Frida, gjorde en höstritt runt Djurgården på fina hästar från Beridna Högvakten
.

B Capriole

Bilden ovan föreställer B Capriole (f.2003 e. Cippyn Red Crusader – B Caressa/Karlsfälts Caruso) som med Elin Aspnäs i sadeln vann Ungponnychampionatsfinalen för 6-åriga ponnyer. Det var hans fjärde raka årgångsseger, och min största framgång som uppfödare. Än finns några ponnyer kvar i familjens ägo, med samma blodslinjer.

Min e-post (för den som kan tänkas vilja skicka ett personligt meddelande) är: kickidressage@gmail.com

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Fortsatt lycka till ❗

  Svara
 2. maria

   /  9 maj, 2012

  Hej
  jag har blivit så himla blåst av en ung tjej som heter Caroline, undrar om du har haft med henne och göra också?? söt liten tjej runt 150cm lång mörkt hår, supergullig och rar…blåste mig på 50t hästen är helt förstörd…

  Svara
  • Den här kommentaren borde väl skrivits på sidan om ”oseriösa hästhandlare”, för då kanske det är andra som ser den också och kan kontakta dej. Skriv på rätt sida och berätta lite mer: Varifrån kommer hon? Var hittade du hästen (annons?)?. Vad var det som hände?

   Svara
  • Nej, det är inte alls samma. Men så trist för dej. Hoppas det löser sig med din trassliga hästaffär.

   Svara
 3. Hej Kicki! Trevlig blogg du har! Kanske du vill hänga på till Portugal någon gång på dressyrresa? Bästa hälsningar, Sofie

  Svara
 4. varför har du ingen e-post ? jag ville dela lite info/skvaller ang ditt hästhandlarinlägg med dig men bara i samförstånd ”mellan 4 ögon” sas. eftersom du drabbades av mr big så kanske det skulle ha ett visst affektionsvärde för dig privat även om både det ekonomiska och det juridiska loppet är kört för länge sedan.

  hur som så var det kul att se dig åter i bloggandet 🙂

  Med vänlig hälsning S

  Svara
  • Så slarvigt av mej, att inte sätta ut e-posten. Ska fixa det. Och är självklart nyfiken på vad du har att dela med dej av. Vi hörs!!
   (kickidressage@gmail.com)

   Svara
 5. Christina

   /  31 juli, 2016

  Hej jag är en tant ska ev flytta till Portugal , vill då rida för instruktör som pratar svenska. Kommer att vilja rida minst 2-4 pass i veckan.Kommer att bo Cascais elller någon mil därifrån.
  Hur får jag kontakt med dig.
  Mvh
  Christina

  Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: