Hästar

Mitt liv har varit fyllt av hästar. Underbara hästar. Var och en har lärt mej mycket, och givit mej många härliga minnen. Några har så klart betytt mer än andra. Och trots att jag egentligen avslutat min avelsverksamhet så äger jag fortfarande några ponnyer, som finns inackorderade lite här och var.

Titta in på den här sidan lite senare, så kommer jag att berätta lite om dom som betytt mest för mej. Det blir fina hingstar som King’s Bonus, Warrigall och Cesam, för att bara nämna några.  Strålande unghästar som B Capriole, och underbara avelsston som Anemone, Åsbacka Maritza och B Caressa. Mer om alla hästar under mitt liv på stuteriet finns på Gyngagårdens hemsida. Där bedrevs det avel på både engelska och angloarabiska fullblod, svenska halvblod och så småningom welshar och ridponnyer.  Hästverksamheten omfattade under många år inridning och unghästutbildning, tillridning, lektioner, hästar till försäljning, inackorderingar och under ett antal somrar även ridläger. Hundratals hästar passerade gården under alla åren, av alla sorter och fasoner, och många av dom kommer att finnas kvar i mitt  minne.

King’s Bonus** 1971-1991

Bilden ovan visar fullblodshingen King’s Bonus**, en underbar individ, som stod mitt hjärta nära, och nedan är min käre Charlie (1989-2011), som jag hade så roligt med, efter att jag kunnat återuppta min ridning.

Nu har vackre lusitanohingstarna Regente och Viking kommit in i mitt liv (under 2012), så det blir en hel del om dom här i bloggen. Hela resan, från att leta häst i Portugal och vidare med ridningen.

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Veronica Elofsson

   /  16 februari, 2012

  Är det möjligen Cesam 736 du talar om? Jag hade gärna velat läsa mer om honom! 🙂 Mitt sto är efter honom och det är alltid intressant att höra roliga anekdoter. Hälsningar Veronica

  Svara
  • Visst är det just honom! Så det är inte omöjligt att ditt sto är ”tillverkat” på gården i Tvååker…. Det var en underbar häst, på precis alla vis!

   Svara
 2. Veronica

   /  26 februari, 2012

  Lika så hans avkomma, jag köpte henne som 6-åring och nu blir hon 18 i vår. Helt underbar häst och fantastiskt psyke 🙂

  Svara
 3. Veronica

   /  27 februari, 2012

  Camcé född 1994 e. Cesam u. Camisa ue. Salan. Riktigt gammal och äkta halvblodsstam 😉

  Svara
  • Minns det stoet. Hon var jättesnygg! Grattis till fin häst. Bilden på min avatar är också en Cesam-avkomma = Taisan f. 1994

   Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: