Ett par ponnyflickor

Elevunderlaget på vårt stall är fortfarande ganska tunt. De flesta som är intresserade av att rida ponny, är rena nybörjare. Och få av mina ponnyer är lämpade för detta. Min ”målgrupp” har lite mer ridvana, och kanske också en högre ambtionsnivå än att bara rida i snöre 20 minuter i veckan. Men det kommer väl att rätta till sig med tiden.

Favoriten

Favoriten

Vi har en flicka som är ganska liten och grön, men som kommer och rider både Kakan och William ett par gånger i veckan. Hon tycker det är jätteroligt att kunna nå upp att både borsta och sadla alldeles själv. Det kunde hon inte på sin förra ridskola för den minsta ponnyn där är en maxad D-ponny. Nu är hon mäkta stolt när hon når att borsta hela ryggen och sedan själv kan lägga på sadeln. Dessutom har hon lärt sig att sitta upp själv, utan pall och utan någon som lyfter. Hon är fortfarande lite, lite ängslig, för första gången hon red William skyggade han för något som prasslade i en buske och slog upp så hastigt med huvudet att han knockade den unga ryttarinnan rakt i ansiktet så hon fick näsblod.

IMG_2163Nu får hon tid på sig att få självförtroendet tillbaka, allt i hennes egen takt. Kakan är hennes speciella favorit, men hon hjälper gärna till med alla ponnyerna.IMG_2260

Vi har också fått en 13-årig tjej som kommer när hon har möjlighet. Hon tycker att det verkar väldigt spännande med ponnyer för tävling. Hon rider med en väldigt bra sits, balans och känsla, som kommer från hennes tidigare utbildning både på vanlig ridskola och sedan på ett ställe som har WE-inriktning. Just nu är det svårt för henne att rida med kontakt, och att få hästen mellan hjälperna, för hon är van ganska heta hästar på skarp betsling och en något annorlunda teknik. Men så länge man är nyfiken och vetgirig, så kommer det här säkert att bli ett givande projekt för oss båda.IMG_2254

Vi har några vuxna också som kommer och rider de stora hästarna, förutom våra ridturister. Men det är ju ponnyryttarna som ligger mej varmast om hjärtat.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: