Nyheter från personalavdelningen

Det verkar som om en del av mina personalproblem börjar ordna sig. Första maj började Catia arbeta som beridare på vårt stall. Veckan pågår med ”inskolning” ; lära känna våra ponnyer och bekanta sig med stallet och våra rutiner. Under tiden har Frida fullt upp med att förbereda sin återfärd till fosterlandet. Det är bara en vecka kvar, som vi har möjlighet att dra nytta av Fridas erfarenheter och kunskaper om varje häst, och sedan får Catia ”flyga solo”.

Frida på väg ut från stallet på Caprice, och Catia följer med på Dinelli

Frida på väg ut från stallet på Caprice, och Catia följer med på Dinelli

Det var väl en dryg månad sedan jag började leta efter nya beridare till vår verksamhet. Tog det ganska lugnt och tänkte att det inte borde vara så svårt. Det måste ju finnas massor av folk som vill ha ett hästjobb! Men flera av de lokala förmågorna har tackat nej eftersom det handlar om ponnyer. Kulturskillnad: ponnyer anses allmänt vara till för nybörjare! Hmm, tänkte inte på det. Sedan har vi det här med kompetens (som kan vara mycket varierande) och storlek. Vad gäller storlek är jag generellt rätt så fördomsfri. Men ska man rida ponnyer som yrke så sätter det per automatik vissa gränser. Några sökande har helt enkelt varit för långa/tunga.

Men så fick jag kontakt med Catia, via oväntade vägar. Hon är pytteliten, rider bra, har kompetens att både undervisa och tävla. Och hon var mer än angelägen att få jobba med hästar igen, efter ett par år i annan branch. Och inte minst: hon älskar hästar, och tycker det här med ponnyer är väldigt spännande.

Bästa beridarna!

Bästa beridarna!

 

Det var inga långa diskussioner innan vi var överens. Nu, några dagar senare verkar det som om vi båda har hittat rätt. Hon trivs på jobbet, och jag har fullt förtroende för hur hon tar sig an var och en av hästarna.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: