Liten ponny får mera utsikt

BoxgrindSnickaren har varit framme igen. Den här gången har han tillverkat två grindar att sätta innanför boxdörrarna till våra minsta ponnyer. Dom stackarna är ju för små för att nå över kanten och se något alls. Det är bara en liten mule, eller ett par små öron som sticker upp. Det är också orättvist, för alla de andra hästarna står ju gärna med sina huvuden över dörrarna och kan se allting som händer i stallet, och en glimt av det som händer utanför. Både William och Kakan är ju rätt så korta i rocken, och deras boxar i hörnen är rätt mörka, så de här nya grindarna gör att dom också får mera ljus och luft i sina boxar. Och så har jag fått ytterligare ett objekt att måla grönt!

Små ponnyer på stallplan

Små ponnyer på stor stallplan.

 

Snickaren har varit till stor hjälp. Förutom ombyggnaden av stallkontoret och toaletten, har han också fixat en massa hål och sprickor både i boxväggar och stallgångarna, plus en del ”småfix”. Nu har han också anslutit mitt lilla Ikea-kök till vatten och avlopp. På bilden har inte vägghyllan blivit installerad än, men kaffebryggaren är självklart på plats, och i funktion.

Ikea-köket

Ikea-köket

Jag har alltså ett litet mini-kök i stallet! I underskåpen har jag plats för städsaker, toapapper och sånt som behöver utrymme för förvaring. Kaffe, kex och muggar ryms också. Helt perfekt, för självklart vill man ju kunna ta en fika när man är i stallet, och när det är helt klart kommer det också att finnas ett litet kylskåp och en mikrovågsugn, så att den som vill kan ta med sin lunch och värma, och när sommarvärmen kommer, så finns det kylda drycker att tillgå. Det tycker jag är vardags-lyx!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Toppenfint! Hos oss har vi krubbor som man kan fälla ut som ”luckor” mot stallgången (vid fodring) och när vi hade en liten shettis i stallet så hakade vi av krubban helt så han istället fick ett ”fönster” i lagom höjd att titta ut genom. Mycket populärt! Klart de också vill kunna titta ut! 🙂

    Svara
    • Ja, såna där små når ju ändå inte upp att äta ur krubban. Man får hitta andra lösningar på alla möjliga ”problem” 😉

      Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: