Nästa etapp: Pentry

Idag blev det en utflykt till Ikea, för att inhandla alla beståndsdelar till ett litet pentry, plus ytterligare tillbehör till kontoret och sadelkammaren. Besöket började med en hederlig svensk varmkorv med bröd och avslutades med mjukglass och slutligen ett riktigt 3D-pussel att få in alla sakerna i bilen, men det gick. Men bara precis.

Utanför Ikea, Lissabon

Utanför Ikea, Lissabon

Kontoret har blivit delvis ombyggt och arbetet med tvätt och målning pågår just. Golvet kommer att behöva behandlas, då de vackra golvplattorna blivit väldigt slitna och uttorkade.

Det tidigare väldigt stora badrummet har delats av till en toalett och en del som ska innehålla ett mini-kök. Så det var just de sakerna som var anledningen till dagens utflykt till Ikea. Underskåp, bänkskiva, diskho (med tillbehör) och knoppar till dörrarna. Ett litet kylskåp och en mikrovågsugn kommer att komplettera inredningen senare. Kaffebryggaren är ju givetvis redan på plats (viktig detalj!).

Om tidsschemat håller så kommer vi att kunna flytta in möblerna i kontorsdelen början av nästa vecka. Nu saknar jag faktiskt att ha ett skrivbord på plats, för det blir trots allt en del papper att hålla reda på.

Hästarna har de senaste dagarna fått flytta in i de nymålade boxarna, och arbetet med att tvätta, laga och måla resterande sju boxar har påbörjats. Och så har Alentejo (det svarta nyförvärvet) flyttat in. Detta har resulterat i att somliga hästar tycker det är trevligt  med ny utsikt medans några andra inte alls gillar att få nya vyer. Detta gör att jag börjat fundera över vem som ska bo i vilken box, när allt är klart. Det är tydligt att somliga föredrar att stå lite vid sidan av, i ett hörn, medans andra trivs bäst med att ha mycket aktivitet rakt framför nosen.

Imorgon får jag hjälp att fixa med belysningen på kontoret och toaletten, och hyllorna till förrådet ska monteras, så vi kan flytta in alla saker i god ordning.

Vi är inne i slutfasen av det här projektet, och det blir bara roligare, för varje ytterligare liten sak man gör för oss närmare slutmålet: ett fräscht stall och en liten invigningsfest.

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Vad härligt att ni snart är i ordning! Ser fram emot före- och efterbilder när ni är klara. Kramar från Sthlm

    Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: