Halva klart!

Nu har vi målat för fulla muggar. Det gäller att hålla tempot uppe, för om ett par dagar kommer gubben som ska högtryckstvätta andra halvan av stallet, och då måste vi ha flyttat alla hästarna till de nymålade boxarna. Och det ju bra om färgen hunnit torka tills dess.

Idag målade Olof klart dörrarna till foderutrymmet. Det är skillnad på grönt och grönt, det är uppenbart.

Olof har legat i med grönfärgen, och det ser rätt enkelt ut, men jag kan skriva under på att det är tungt. Färgen är rätt så trög, och det är många vinklar, skador och ojämnheter där färgen måste tryckas in mer eller mindre med våld. Man blir trött i både fingrar och handled, och på nåt sätt lyckas man få gröna fläckar överallt. Till och med hunden är grönprickig numera.

Målarmästare Berggren i farten.

Målarmästare Berggren i farten.

Jag har mest ägnat tid åt att med en ytterst liten pensel måla alla metalldetaljer. Det är rätt pyssligt, lätt att måla utanför strecken (jag var aldrig förtjust i det konceptet ändå) och färgen är omväxlande trög och rinnig beroende på hur nära kanten man är. Självklart blev det svarta prickar på det fina gröna…

Vi tyckte väl kanske inte att stallet var så förfärligt dåligt förut. Det är trots allt ett bra stall av solid stomme. Det var väl mest att man vill ha rent, fräscht och snyggt när man börjar på ny kula. Men nu, när halva stallet är klart, så blir skillnaden uppenbar, och de omålade boxarna ser verkligen skabbiga ut. Det är fantastiskt vad lite målarfärg kan göra stor skillnad.

Några av boxarna hade slitits hårt av livliga invånare under flera år, så där fick vi börja med att laga cementväggarna. Men det känns verkligen som om det är värt besväret, för allting blir så fint, och blir onekligen mycket lättare att hålla efter i framtiden.

Väggen lagad,

Väggen lagad,

Så nu är halva stallet klart. Dessutom har vi byggt om lite på själva stallkontoret och gjort om toaletten.  Ett förrådsrum är målat och jag har skaffat omklädningsskåp som ska vara där.

Klädskåp.

Klädskåp.

Bit för bit kommer allt på plats. Nu måste jag planera ett besök på Ikea med. Ett måste för alla som fixar i ordning en sadelkammare!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Det ser ju som sagt jättefint ut. Kan man få önska sig en översiktsbild när det hela är klart?

    Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: