Jobbat på egen hand

”Jag behöver inte plasthandskar, jag ska bara måla lite.” Eller: ”Orka plocka fram en massa, när jag bara ska hålla på en liten stund”. Fler än jag som tänkt likadant?

Det blir ju så fint!

Det blir ju så fint!

Naturligtvis är det inte vattenlöslig färg, och inte har jag någon lacknafta heller. Så jag får väl vara lite prickig tills det här projektet är klart. Bekymrar mej inte, bara komiskt att man gör samma misstag varje gång.Gröna fingrar

Stallet börjar äntligen komma i ordning. Allting tar mycket mer tid än vad jag optimistiskt beräknat, vilket är frustrerande. Den senaste bromsklossen i systemet var att jag fått vänta i två veckor på en liten spann med grön träfärg som ska vara till boxdörrarna och trädetaljerna. Den här gröna träfärgen måste vara den mest dyrbara och sällsynta i landet. Så verkar det, i alla fall.

Nog behövs det lite färg

Nog behövs det lite färg

Det är meningen att klubben ska hålla med färgen och vi gör jobbet själva. Men trots att vårt stall inte fått någon riktig ansiktslyftning på de senaste 15-20 åren, så har det blivit ifrågasatt om det verkligen skulle behövas. Va??!!!

Men resultatet blir lysande! Vi har en gubbe som kommer och högtryckstvättar. Han har gjort halva stallet, d.v.s. 7 boxar, plus förrådet. Nu väntar han på att få göra resten, som inte kan tvättas förräns de tomma boxarna är målade så att hästarna kan flytta in där. Sedan får han tvätta resten, så att även alla dessa boxarna kan målas. Och då, men först då, kommer vi att kunna flytta in alla hästarna i stallet. Just nu står fem hästar (eller ponnyer, rättare sagt) runt hörnet, i en annan länga. Vilket är tidskrävande och krångligt. Vi vill ju allihop inne på vår gård.

Box före målning

Box före målning

Olof har varit igång med att måla mest blått. Alla boxarna är blå nertill. Och nu har han målat allt som är tvättat och lagat. Sedan satte han igång med ‘trädgården’, alltså de stora rabatterna som är utanför grinden, men som också tillhör vårt stall. Vi vill ju att utsidan ska se välskött och inbjudande ut också.

Olof är målarmästaren! Kolla väggarna: före och efter versionen.

Olof är målarmästaren! Kolla väggarna: före och efter versionen.

Box efter målning

Box efter målning

Det blir verkligen stor skillnad. Jag har målat alla box-galler med vit rostskyddsfärg. Jag valde vitt för att dom varit vitmålade förut. Somliga stall har sina galler i original (metall-rent) och somliga har målat vitt eller svart. Det är nog bara en fråga om tycke och smak.

Boxgallren delvis målade. Visst är det skillnad?

Boxgallren delvis målade. Visst är det skillnad?

Alla dörrar och alla andra trädetaljer är målade i buteljgrönt, vilket jag tycker är snyggt. En del stall har dörrarna trävita också. Men det är både snyggt och lättskött med alla detaljer i grönt.

Även fönstergallren har fått ett lager grön rostskyddsfärg. Min vän Monika, som är inackorderad med sin häst hos oss, lät sin make arbeta en dag hos oss som målare. Dom tycker båda att det är roligt att stallet blir så fint, och ställer upp med hjälp på alla sätt och vis. Det är tacksamt med sådana vänner! Maken målade både fönstergaller och hela förrådet under sin s.k. lediga dag. Blir kul att flytta in i förrådet nu.

Delvis målat fönstergaller

Delvis målat fönstergaller

Medans allt detta pågår i själva stallet, så har vi två hantverkare som håller på att fixa till pentry, toalett och kontorsutrymme. Det blir väldigt snyggt, rent och praktiskt på alla sätt och vis. Dom jobbar fort och är duktiga. Den tidigare toaletten, var stor nog för att  ha både en duschkabin och en bidé. Men med tanke på att det bara finns kallvatten, så har ingen använt någon av dessa moderna finesser på de senaste 20 åren. Istället bygger vi om, så att det blir en liten toa, och ett litet pentry. Jag tror att ett kylskåp, mikrovågsugn och kaffebryggare blir mycket mer användbart än både dusch och bidé.

Foderkammaren är invändigt målad

Foderkammaren är invändigt målad

Jag har lagt en del tid på att skura det stora vattenkaret som finns mitt på stallplan. Hästarna älskar att dricka ‘utevatten’, både före och efter ridning. Men insidan var täckt av ett lager gröna alger, så jag har börjat att försöka få rent, så vi kan få riktigt färskt och rent vatten att bjuda våra hästar.

Jimmy njuter av stallets stora vattenkar.

Jimmy njuter av stallets stora vattenkar.

Ett j***la skurande...

Ett j***la skurande… Det finns tydligen blå färg någonstans under algerna.

Det är spännande att se allting växa fram och bli fint. Jag måste komma ihåg att ta mera bilder, för snart kommer vi väl alla att ha glömt hur det såg ut förut. Idag har jag tagit riktiga mått på både förrådet och sadelkammaren inför ett besök på Ikea. Jag har planer….

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Det blir ju jättesnyggt. Nu blir jag sugen på att måla stallet i grönt istället för bajsbunt som vi har. Det är praktiskt. Men inte så upphetsande./Annika

  Svara
  • Jag har ju provat bajsbrunt. Det är ju tyvärr samma mängd underhåll. Blått. vitt och grönt är lite muntrare, och samma tidsåtgång för jobbet. (Oräknat tiden det tar att göra rent fingrar, kläder, spill och penslar förstås)

   Svara
 2. Ja såklart har jag använt Alfons Åbergs välkända: jag ska bara…. Hur många gånger som helst.
  Det blir kanonfint med härligt blått och grönt!

  Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: