Kvällsövningar

Jimmy har varit bokad för ridlektioner ett par dagar i veckan. Det är en elev hos en av våra kollegor, som behövde ”rätt” häst till en elev, och Jimmy har passat henne bra. Men häromdagen ringde hon återbud på grund av sjukdom, och vår store skimmel behövde ju komma ut och lufta sig.

Frida, som normalt tränar och rider alla våra ponnyer, tog på sig att ta ut Jimmy på ett lätt motionspass.

Frida & Jimmy

Frida & Jimmy

Det är sällan hon sitter så högt över marken. Jimmy är en bit över 1,70 i mankhöjd, och jag undrar om det är kallt däruppe….

Han fick en dos av Fridas vanliga medicin: lösgörande övningar med fokus på att han ska ge efter för lätta hjälper och spåra på volterna. Inte det som roar honom mest, men efter en stunds arbete i stora ridhuset, så hade hon faktiskt lyckats få honom bättre och mjukare.

Idag tillbringade jag ganska lång tid med att vänta på en veterinär, som inte kom på utsatt tid. Alentejo har varit lite vinglig och snubblig, vilket oroade mej, och dessvärre har Viking visat hälta två dagar i rad. Med hästar, så verkar det alltid vara ett steg fram och två tillbaka. Storms svullna bak-knä har blivit mycket bättre, och han ska få börja jobba igen. När han hämtat sig från sitt party, vill säga. Han hade lyckats ta sig ut ur boxen härom natten och tydligen haft väldigt kul. Han hade dragit runt en massa hö och snackat med alla de hästar han inte fått umgås med närmare förut. Hingstarna alltså. Så Storm var en väldigt trött och lugn ponny nästa dag, men visade inga tecken till kolik eller annat. Bara lite lagom bakis…

Annonser
Lämna en kommentar

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: