Inreda sadelkammare. Igen.

Nu är det dags igen. Att inreda sadelkammare, förvaringsutrymmen och stallkontor. Det ska bli väldigt kul att få allting i ordning, men det har tagit lång tid. Min företrädare har till sist hämtat sina sista saker, och vi har börjat tvätta, reparera och måla, så hela stallet blir snyggt och fint igen.

Till stallets 14 boxar, finns ett stort rum som varit förråd, en ganska stor sadelkammare, ett foderförråd, och ett ytterligare rum med tillhörande toalett. Vi har i stort sett räknat ut hur vi vill ha allting, men samtidigt kan man inte göra om hur som helst, eftersom vi hyr.

Högtryckstvätten på plats i lortig box.

Högtryckstvätten på plats i lortig box.

Boxarna har vi nu börjat att högtryckstvätta och laga. Några av boxarna hade hål i väggarna efter sparkar. Sedan ska väggar, dörrar och galler målas.

Foderförrådet var mest dammigt men efter en grundlig storstädning kunde vi lägga in lastpallar att förvara alla fodersäckar, hinkar och tillskott på.

Foderkammare

Foderkammare

Detta är en spännande projekt. Det är ett ganska stort rum, som är tänkt att innehålla den dagligen använda utrustningen till 12-15 hästar och deras ryttare. Det finns redan 24 sadel- och tränshängare. Nu vill jag ordna snygg och praktisk förvaring för benskydd, ryktsaker, spön, longerlinor och alla de andra sakerna man använder för jämnan.

Det andra rummet ska få innehålla skåp till ryttarna, att förvara sina stövlar, hjälmar, jackor och annat. Sen blir det hyllor för täcken och schabrak och boxar för förvaring av mer sällan använd utrustning, som tävlingsutrustning, extra stigläder, bett, nosgrimmor plus medicinskåp. Det blir även en tvättmaskin och varmvattenberedare där.

"Förrådet"

”Förrådet”

Till stor hjälp har jag två olika grupper på Facebook, som enbart ägnar sig åt sadelkammare och deras inredning. Där hittar man en massa praktiska, snygga och fiffiga lösningar på mycket av detta. Jag tror att jag har räknat ut hur jag bäst ska ordna det mesta, men är det någon som har förslag, så är jag mer än tacksam och väldigt öppen för idéer.

Det före detta stallkontoret kommer att delas av med en vägg, och den ena delen (med öppen spis!) kommer Peter att lägga vantarna på, och i resten kommer det att finnas ett skrivbord, med kalender, hästpapper och sådant som hör till det löpande. Badrummet kommer också att byggas om, så det blir en liten toalett och ett litet kitchenette.

Stallkontoret.

Stallkontoret.

En av de viktigaste sakerna har i alla fall redan fått en plats: Kaffebryggaren! Den står tillfälligt uppriggad i kontoret i väntan på att det lilla köksutrymmet blir klart, så den kan få sällskap av en mikrovågsugn, ett litet kylskåp och en skåp för några muggar, glas och liknande.

Visst är det kul, att få göra allt i ordning precis som man vill ha det. Men samtidigt är jag lite otålig, för jag vill ju att allt ska bli klart genast!!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: