Idag är ingen vanlig dag –

För det är Dinellis födelsedag!

Hennes uppfödare skickade mej ett litet meddelande tidigare idag, att det var hennes födelsedag. Det borde ha funnits en riktig morotstårta på plats, men jag får kompensera med några mumsiga äpplen i morgon.

Ett skojigt sammanträffande var att jag idag läste bloggen från Team Fix, om den fina ponnyn som vann treårstestet med rekordhöga poäng. Det var ett vackert svart sto: Joelsbo Divine, som är mycket närbesläktad med min Dinelli. Samma mödernelinje (Divines mor är Dinellis mormor) och närbesläktat fäderne (Divines farfar är Dinellis morfar). Detta är en blodslinje som gett många väldigt fina ponnyer, med bra gång, bra hoppförmåga och inte minst en god ridbarhet. Känsliga och vakna, men sunda. Blir spännande att följa denna ponny i framtiden. Henns poängrad var den imponerande: 9-10-7-9-10-10 och 9-10 på löshoppning. Det är bara att gratulera!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dinelli har själv haft en bra start i karriären, med diplom och höga poäng med i bagaget.På sitt treårstest hade hon 9-9-7-8-8-8=49p. Dessutom fick hon diplom på treårspremieringen och hela 43 p på utställning.

Här i Portugal har hon hunnit vara med på en dressyr-tävling hittills. Lite tidigt i schemat möjligen, för hon och ryttaren hade inte många träningstillfällen före första starten. Men det var på hemmaplan och lite spännande att prova hur hon fungerar i tävlingsmiljön.

Dinelli på tävlingsbanan

Dinelli på tävlingsbanan

Hon skötte sig utmärkt, och möjligen, om man ska leta fel, så red den unge ryttaren kanske lite för försiktigt. Men det är ju så man gör när man rider en främmande häst i unghästklass. Dinelli visade prov på sitt fina lynne, för hon uppförde sig mycket bra.  Det kommer helt klart att bli fler tävlingar i framtiden, för hon är verkligen mycket lovande, och en otroligt trevlig häst att arbeta med.

Och för den som är nyfiken så finns hela ritten på film:

Grattis på födelsedagen, söta Dinelli!

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Karolina

   /  12 maj, 2014

  Hur högt upp i klasserna rider man lätt i trav i Portugal? Är det alltid tre domare och har alla en programropare?

  Svara
  • Det är alltid tre domare. Även i de lättaste klasserna. Detta är näst lägsta nivån, ett program som används för de yngsta ryttarna och för unga hästar (fyraåringar). Det är samma ”trappa” som vi har, men stegen är kanske lite tydligare, men också med tydligare övergång från en nivå till nästa. De allra lättaste programmen, för de grönaste ryttarna, innehåller inte galopp. Ska du inte komma och göra ett studiebesök, Karolina? Du hade uppskattat det!

   Svara
 2. teamfix

   /  12 maj, 2014

  Det är verkligen en söt ponny. Henne får du hålla hårt i./Annika

  Svara
  • Hon är helt underbar, och jag är inte frestad att sälja till första bästa. Den här ponnyn förtjänar verkligen att komma till den perfekta ägaren, som vill träna och tävla, och inte minst, pyssla och gosa med henne.

   Svara
 3. Vad fin hon är! Grattis Dinelli. Och jättekul att se film också, sådär fint vill jag också lära mig att rida 🙂

  Svara
  • Tack! Jag är så glad för det här fina stoet. Bästa reklam för svensk sportponnyuppfödning!

   Svara
 4. KH

   /  15 maj, 2014

  Ser verkligen trevlig ut! Du ska inte ha en welshkorsning med henne som morsa? 😉 Hur går det med barntillverkningen? 🙂

  Svara
  • Är onekligen mycket frestad att tillverka en sådan. Men jag måste av olika skäl begränsa mej lite, och inte låta hästeriet svämma över totalt. Så det blir troligen två ston betäckta i år, och Dinelli får bekräfta sin kvalitet på tävlingsbanorna istället.

   Svara

Jag uppskattar kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: