Dagens outfit

Är det bloggvärldens mest upprepade och lama rubrik? På hästbloggarna vill jag läsa om hästfolk, deras hästar, vardag, träningar, tävlingar, tankar kring hästhållning och allt annat. Istället känner dom ett stort behov av att berätta om vilket märke dom har på sin tröja och vilken färg det är på schabrak och lindor.

Jag kan inte låta bli att undra varför författarna tror att det är så intressant för läsarna. Har man svårt underskattat läsarnas intelligensnivå? Får man betalt för att göra reklam för vissa märken? Är man totalt märkesfixerad? Har man absolut ingenting annat att skriva om? Då kan man ju låta bli, eller köra en repris.

Varför är det här viktigt eller intressant i en hästblogg? Gör hästen bättre galoppfattningar om han har ett Kingsland-schabrak på ryggen? Rider man bättre skänkelvikningar i Pikeur-ridbyxor? Ja, det är ingen ände på funderingarna….

Personligen skiter jag väl totalt i om ”Bloggblondinen” rider i jeans och ulltröja, och har ett grönt schabrak med gula lindor på sin fux. Men då kanske det blir 45 kommentarer om vad man får ha och inte, och hur mobbad hästen skulle bli av sina kompisar sen. Vad vet jag? Jag har uppenbarligen inte alls förstått det här med ”dagens outfit”…… så jag länkar till ett inlägg jag skrev 2008, på liknande tema; (en repris, helt enkelt)  Blogga om mode

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

  1. EvaG

     /  4 mars, 2012

    Kanske hänger dina funderingar ihop med gårdagens kloka ord från ”Ludde” i ett facebook inlägg.

    Louise Crafoord-Hofmann
    ‎”Hästtjejer och hästkillar”är tyvärr en bristvara idag !!!
    Ni som vill satsa måste förstå att den dagliga hästhanteringen är själva ”grejen”! Bara efter timmar, dagar och år i stallet och genom ständiga funderingar, problemlösning och träning av omdömet växer den riktigt genuint duktiga ryttaren och hästmänniskan fram !!!”

    Svara
    • Som du ser Eva, så har jag Luddes blogg i länklistan. Hon skriver så klokt! Och så får man väl helt enkelt inse att man är en dinosaurie….. När jag gick i skolan var det ingen som kommenterade ens klädsel: hade man fel märke på jeansen fick man spö bakom ett uthus, sen var det bra med det…… Och när det kom till hästarna var det superenkelt: vojlock av filtad ull, strykkappor i läder, pannbandet lindat med plastremsor i ens favoritfärger. Man behövde inte välja. Och inte fanns det internet heller, så tiotusen andra behövde bekymra sig, hahaha

      Svara
  2. teamfix

     /  4 mars, 2012

    Åh nej, har Kicki hamnat i klorna på någon annonsör och måste blogga om sin ourfit. Det var vad jag tänkte, när jag läste rubriken.
    Låt oss konstatera. Dagens outfit är ute. Men reprisen höll måttet, en klassiker.
    Fast lite roligt är det att följa trenderna i ridsportmodet. Det måste erkännas.

    Svara
    • Det trodde du väl inte på allvar??? (Herregud, igår red jag med min Anky-tröja under, som Capriole vann åt oss, hjälp jag är en modeslav!!). Men roligare än att följa trenderna, tycker jag är att följa trendslavarna!!! Dom är patetiskt hjälplösa, stackarna…..

      Svara
  3. Helt rätt.

    Jag är då extrem åt andra hållet, Jättestor blå arbetsoverall med reflexer och pälsmössa då det är riktigt kallt (hjälm är för kallt) annars har jag på mig varselkläder som alla som jobbar på vägen bär, bara för att vi ska synas såväl på vägen och i skogen då det är älgjakt. Praktiskt och användbart

    Svara
    • Hmmm, det är alltså därför du utelämnade tillverkare av din smarta outfit?! En fundering: om man åker av hästen i djupsnö, med pälsmössa, så är man väl lika skyddad som med värsta MC-hjälmen. Viktigare i så fall är väl att ha knall-orangea stövlar, så man kan bli hittad och uppdragen ur drivan…..

      Svara
  4. Monika

     /  4 mars, 2012

    Det är så skönt med islandshästvärlden, där är det verkligen mest fråga om funktion. Inget matchande då man ofta inte ens använder schabrak, inga lindor, bara boots för att vikta, inte någon färgklick. Blir även billigt i längden 😉

    Svara
    • Äsch Monika, jag tror du ljuger…. det ska säkert vara lite klass på ylletröjorna 😉 . Och du läste säkert min lilla elaka kommentar om islandsfolket i blogginlägget ”Konsten att välja rätt häst”….

      Svara
  5. Monika

     /  4 mars, 2012

    Jodå, fast jeans är inte bekvämt att rida i ens på raggsockor. Och ylletröjor kliar så illa…….:-)

    Svara
    • Jo, det är så sant…… Fleece? Matchande färger? Hahaha, gör mej inte besviken nu och svara ”grå”….

      Svara
  6. sv: ska genast göra det! tack för att du sa de 🙂

    Svara
  7. hahahah håller med dig. Jag hoppar alltid över inläggen med outfints, helt ointressant. Tror faktiskt inte hästen gör bättre galoppfattningar i kingslands schabrack… Sen kan det ju självklart vara roligt att känna sig fin i vad man har på sig osv. Men märken hit och dit skiter jag fullständigt i.

    Svara
  8. Monika

     /  5 mars, 2012

    Får väl erkänna att det var lite roligt med blå vojlock tillsammans med de svart-blåa tyglarna. 😉

    Svara
  9. Jag håller med dig rakt upp och ner till hundra procent!

    Svara
  10. Jag tycker det är lite spexigt med vad man har på sig. Roligt med folk som orkar matcha, medans man själv är nöjd ifall man hittar två likadana ridstrumpor. Fast jag tycker också det är kul, men jag är lite löjligt lat och gör det bara när jag vet att folk ska kika.

    (Förresten, angående det gamla inlägget du länkade, det med att byta underkläder. Det påminner om en bok jag läste av Terry Pratchett, tror det var häxorna. IALLAFALL (har svårt att hålla tråden) så vet du varför häxorna bara byter underkläder en gång? För dom vet när dom ska dö. LITE hemskt, men det grundar ju sig på samma sak.

    Svara
    • Jo, men visst är det lite kul. Men att skriva det ena blogginlägget efter det andra om vilket märke man har…. bara tråkigt!

      Svara

Jag uppskattar kommentarer